Vegyi áru, gumi- és műanyagalapanyag-gyártó és -forgalmazó részvénytársaság
 
 
FőoldalKapcsolatÁllásajánlatokPályázatok
 
Cégünkről
 
A Qualchem Zrt. rövid története
1982   Megalakult a Qualchem Zrt jogelődje, a Qualiplastic Kft, az időrendben első bejegyzett magyar-amerikai termelő vegyes vállalat, hőre lágyuló műszaki műanyag kompaundok gyártására.
1983   Cégünk az első két évben elsősorban poliamidokkal jelent meg a piacon, majd fokozatosan alkalmassá tettük üzemünket egyéb anyagok (pl. mesterkeverékek) kompaundálására.
1986   Megkezdődött a saját gyártású kompaundok mellett a készen vásárolt műanyag granulátumok és mesterkeverékek kereskedelme. A cég forgalma elérte az 1 milliárd forintot.
1989   Megkezdődött a vegyipari alapanyagok értékesítése.
1992   Cégünk Kft.-ből részvénytársasággá alakult, 400 millió Ft alaptőkével. Ez évben indítottuk be a gumi és műanyag félkész termékek és ragasztók nagykereskedelmét.
1996   Megkezdődött a műanyag hulladékok újrahasznosítása, regranulálás.
2000   ISO 9002 minőségbiztosítási rendszer bevezetése.
2006   Megvásároltuk a Zoltek Zrt-től a Danamid márkanevű poliamid termékek gyártási jogát. A meglévő Danamid típusok mellett partnereink elvárása szerint új termékeket fejlesztettünk ki.
2007   A lebomlást elősegítő Qualbio adalékanyaggal gyártott poliolefin csomagolóanyag a "Környezetbarát termék" díjat nyerte el. A Qualbio adalékanyag hozzáadásával mindazon fólia felhasználó alkalmazásban, ahol a környezetbarát tulajdonság nélkülözhetetlen, kiváló eredményeket érünk el, így pl. bevásárló tasak és egyéb tasak gyártásában, mezőgazdaságban és az erdőgazdaságban használatos fólia termékek előállításánál.
2009   Minőségbiztosítási rendszerünket 2009-ben újratanúsíttatuk az ISO 9001: 2008 szerint. Hulladékkezelési engedélyt kaptunk évi 5000 tonna műanyag hulladék begyűjtésére és hasznosítására.
2010   Napjainkban a Qualchem Zrt. a magyar műanyag alapanyag gyártás és vegyipari kereskedelem fontos szerepet játszó tényezője. Zsámbéki székhelyünkön kívül Budapesten is rendelkezünk kereskedelmi irodával, Zsámbékon, Törökszentmiklóson és Budapesten pedig raktárakkal. Munkatársaink száma negyven.

Kapcsolatban állunk a Dunastyr, a Borsodchem, a TVK, az Akzo Nobel és más cégekkel, kinevezett kereskedelmi képviselői vagyunk a Gabriel-Chemie, a Custom Resins és a Nylene Canada cégeknek. Árukínálatunkban szerepel a hőre lágyuló műanyagok teljes választéka a hozzá tartozó mesterkeverékekkel. Forgalmazunk mesterséges és természetes kaucsukot, gumiipari kemikáliákat, pigmenteket, műanyag félkész termékeket (lemezeket, rudakat, csöveket, stb.), festékeket, ragasztókat, gyantákat, ipari segédanyagokat. Műanyag kompaundáló és újrahasznosító kapacitásunk meghaladja az évi 4000 tonnát. Adottságaink lehetővé teszik, hogy vevőink kistételű igényeit rugalmasan, rövid határidővel teljesíthessük.
Üzleti filozófiánk
A QUALCHEM Zrt. vevőközpontú, piaci stratégiájának alapvető eleme a terméktervezési, a gyártási és a kereskedelmi tevékenységek minőségszínvonalának folyamatos fejlesztése, ezáltal a versenyképesség állandó biztosítása. Célunk, hogy megbízható, magas műszaki színvonalú, a vevői igényeknek megfelelő termékeket tervezzünk, gyártsunk és forgalmazzunk. 

Céljaink elérése érdekében eszközként alkalmazzuk a nemzetközi követelményekkel összhangban lévő, az MSZ EN ISO 9001:2009 szabványnak megfelelő, folyamat-orientált minőségirányítási rendszert. 

  A QUALCHEM Zrt. üzleti, minőségirányítási célkitűzése megvalósítása érdekében szorosan együttműködik beszállítóival. A beszállítóktól megköveteli, hogy a beszállított termékek az elvárt minőségben, határidőre és megfelelően dokumentáltan kerüljenek a társaság rendszerébe. Az üzleti élet minden területén célunk a kölcsönös előnyökön nyugvó, megbízható partnerkapcsolatok fenntartása.  

A QUALCHEM Zrt. vezetése a fentiekkel összhangban minden üzleti évre meghatározza konkrét, számszerű céljait, melyek teljesülését folyamatosan nyomon követi.  

A QUALCHEM Zrt. minden munkatársa elkötelezett a minőségi követelmények teljesítése iránt. Munkatársaink felelősek céljaink megvalósításáért és a minőségirányítási előírások pontos betartásáért.
 
Qualchem Zrt.     2072 Zsámbék, Új Gyártelep     Telefon: (06-23) 342-238     Fax: (06-23) 342-286     E-mail: qualchem@qualchemrt.hu     Design nodesign